Охрид, Куманово, Радовиш потрошиле повеќе пари за украсување од Битола

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Скопје и други 20 општини за украсување за дочекот на Новата 2020 година потрошиле  675 илјади евра.

Најмногу пари потроши градот Скопје 285 илјади евра.

На шесто место според одвоените пари за украсување е Охрид со над 28 илјади евра, на седмо место Куманово со 27 илајди евра, па Радовиш со 24 илјади евра.

Во првите десет општини со највисоки суми нема ниту една од Пелагонија.

Битола за украсување потрошила вкупно 11.768 евра. Помалку пари од Битола за украсување потрошиле Прилеп, Ресен, Новаци и други општини.

Анализата ја направи Центарот за граѓански комуникации. Повеќе на оваа тема гледајте во Актуел на Тера 16:55 и 20:55.

Share.