Паркинзи ќе го преземе паркингот кај „Стара болница“

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Денеска пред советниците на Советот на општина Битола и одлука за задолжување на јавното претпријатие за паркинзи да го преземе паркингот кај старата болница во центарот на Битола.

Оваа одлука, како што за Тера рече Валентин Груевски претседателот на Советот, е на барање на жителите од околните згради.

Во наредниот период жителите од околината ќе можат да паркираат по повластена цена од 200 денари месечно.

Share.