Пелистер го врати Ристе Маркоски под „Тумбе кафе“

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Управата на фудбалскиот клуб Пелистер ги интензивира преговорите со фудбалерите на кои смета да бидат засилување на тимот за пролетниот дел.

Денес претседателот на Пелистер, Пеце Стојчевски, и спортскиот директор, Менде Степановски, ги завршија преговорите до Ристе Маркоски и тој веќе е член на ФК Пелистер.

Ристе Маркоски доаѓа од прилепска Победа, каде настапуваше во есенскиот дел, а во Пелистер ќе игра на позиција заден-везен.

Share.