Петровска апелира на поголема одговорност на сите кон животната средина

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

-Нема човек кој што во Битола не е загрижен за здравата животна средина и зеленилото, меѓутоа навиките очигледно го правеле своето. Ние треба во следниот период да ја разбудиме свеста и токму поради тоа почнавме кампања „Забрана за паркирање на зелени површини“. Во таа насока ќе продолжиме да делуваме не само за зачувување на постоечките зелени површини туку и за растење на свеста на сите нас, и на владеачката гарнитура и на граѓаните за зеленување на нови површини  затоа што насушно тоа ние е потребно, рече Наташа Петровска, градоначалник на Битола.

Share.