Петровска за Денот на жената

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

-Генерално предизвиците на денешницата за жената се големи. Сакам да напоменам дека 8-ми март треба да биде денот во кој што треба да нагласиме дека борбата на постигнување на целите на реална рамноправност сепак треба да продолжи во некоја друга форма а не онака како што се прославува самиот ден. Би нагласила, не само со тој ден, туку со низа активности кој што треба да бидат проследени во текот на целата година , затоа што за еден ден не можат да се случат чуда, рече Наташа Петровска, градоначалник на Битола.

Share.