Петровска се сретна со новиот конзул на Бугарија во Битола

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Новоназначениот конзул во Генералниот конзулат на Бугарија во Битола, Димитар Иванов, денес имаше работна средба со градоначалничката на Општина Битола, м-р Наташа Петровска.

На средбата со конзулот Иванов, кој во Битола е само седум дена, беше разговарано за перспективите на соработката на општината и конзулатот, досегашните активности, како и за плановите за идна можна соработка на повеќе полиња. Двајцата соговорници изразија задоволство од средбата, која што понатаму треба да биде појдовна точка за соработка на конкретни проекти од двете страни.

Share.