Побарана оставка и од раководството на ОК на ВМРО ДПМНЕ

0
4039

Вечерва на прес конференција пред општинскиот комитет на ВМРО ДПМНЕ, како што се претставија претседатели на месни комитети на партијата, Членови на унија на жени, членови на Унија на млади побараа оставка од раководството на ВМРО ДПМНЕ, од извршниот комитет на партијата и оставка од лидерот Груевски.

Рекоа дека причина за ваквото барање било што паријата на двата изборни циклуса во 2016 и 2017 година направила најкатастрофални резултати и заради поранешниот градоначалник и пратениците кои се оддалечиле од членството.