Победи за битолските боксери во 1. коло од Првата лига

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Љубителите на боксот во спортската сала „Младост“ во Битола присуствуваа на новиот почеток на лигашкиот систем на македонскиот бокс. Двочасовните борби понудија десет бокс-меча, многу забава и на крајот витешка борба пред 3.000 луѓе.

Резултати: 

Кадети:
до 54кг. – Ѓоше Ѓошов (Пинк Пантер) – Елес Асанов (Баргала) 2-1
до 60кг. – Благојче Мицевски (Баргала) – Лазар Здјелар (Јордан Мијалков) 3-0
до 63кг. – Трајче Илиоски (АС) – Ибрахим Алија (Шкендија Бокс) 2-0

Јуниори:
до 75кг. – Тодор Конески (Јордан Мијалков) – Ристе Ристов (Пинк Пантер) 0-2
до 91кг. – Петар Марковски (Пелистер 2007) – Леонард Исмаил (Тернипе) 2-0

Сениори:
до 64кг. – Кире Јаневвски (Аперкат) – Денис Муаремовски (Пелистер 2007) 0-2
до 69кг. – Даниел Вретоски (Алексо Огненовски) – Ангелчо Мицевски (Тигар МБМ) 2-0
до 75кг. – Игор Атанасовски (Тигар МБМ) – Октај Фератов (Борец) 0-2
до 81кг. – Димитар Тасевски (АС) – Борче Ивановски (Тигар МБМ) 0-2
до 91кг. – Момед Учар (Борец) – Александар Најдовски (Пелистер 2007) 0-3

Share.