Повеќе велосипеди за почист воздух

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Дизел или Вело култура беше пораката на 55та критична маса во Битола. Велосипеди се возеа низ битолските улици и на ладно време, со цел да се подигне свеста кај граѓаните што помалку да користат автомобили а повеќе велосипед.

„Во Битола има над 25 000 регистирани возила а бројката расте секоја година што придонесува за позгаден воздух“, Истакнува Илиев.

„Повеќе велосипеди помалку автомобили за почиста животна средина“ е пораката која беше испратена од оваа критична маса

 

Share.