ТЕРА

REKLAMA???

ПОЖАРОТ КАЈ СОПОТНИЦА Е ИЗГАСНАТ, НА ТЕРЕН ОСТАВЕНА Е ДЕЖУРНА ЕКИПА

Пожар избувна во Демир Хисар кај с.Сопотница

„ТППЕ Демир Хисар со 2 пожарникари и 1 ПП возило и 4 работници со 1 возило од ПШС Бигла од Демир Хисар интервенирале на запалена сува трева над подрачното училиште Браќа Миладиновци во с.Сопотница.

Со пожарот зафатена е површина од 0.1 ха при што е спречено ширење на огнот во боров насад. Пожарот е изгаснат но поради близината до боров насад оставена е дежурна екипа на терен од ПШС Бигла Демир Хисар во случај да дојде до повторно активирање“, се наведува во информацијата од Центарот за управување со кризи.