Поповски за реакцијата на Водовод

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

По вчерашната прес конференција на директорот на Водовод на која беше побарано јавно и писмено извинување од командирот на противпожарната едница на Битола, Поповски рече дека ако таа негова изјава што ја даде со единствена цел да се учиме на грешките, ќе се извини, бидејќи тие после секој пожар си правеле анализа што и каде грешеле, за следниот пат да се поправи.

Тој вели дека тактичкот настап на единицијата бил на најпрофесионално ниво.

Ако раководството на ЈКП Водовод ги заинтригира ова што го кажувам, ќе се извинам, но со моето извинување нема да ја подобриме ситуацијата и мојата констатација заради тоа што е запишано како треба, де факто и де јуре, запишано е како треба, пожарникарот нема време да се занимава со други останати дејности“ вели Поповски.

 

Share.