Постои реална можност Македонија набргу да стане членка на НАТО

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Амбасадорот на САД во Македонија, Џес Бејли, денеска по повод Денот на НАТО учествуваше на трибина со наслов „НАТО и ти“ во организација на Mинистерството за одбрана.

Во рамките на трибината Бејли посочи дека таа се разликува од претходните дискусии зашто сега може да се каже дека постои реална можност Македонија набргу да стане членка на НАТО и рече дека се цени учеството на Македонија во мисиите на алијансата.

Share.