Почина Билјана Опашинова

0
2318

Вчера попладне по кусо боледување во својата 69 годишна возраст почина Билјана Опашинова долгогодишна членка на Организацијата на жени од Битола. Таа до пред седум години беше претседател на организацијата, борец за човекови и правата на жените и децата.

Опашинова е керќа на исто така познатата активистка за женските и правадата на децата Коца Василева.

Погребот ќе биде денеска во 13:30 на Светонеделските гробишта во Битола.