ТЕРА

REKLAMA???

ПОЧНУВА ИЗГРАДБАТА НА УЛИЦАТА КАЈ ТРГОВСКИОТ НА ДУЛИЕ

Општина Битола, согласно склучениот договор со економскиот оператор, од денес започна со подготвителни активности на терен за изградба на улицата кај новиот маркет „Лидл” и трговскиот комплекс „Блис”.

Градежните работи ќе се изведуваат согласно потребите за Основниот проект – Изградба на улица крак „Илинденска” – 1 од ДУП за Ушици блок 5 и реконструкција на постојна крстосница „Дулие”, а додека траат работите на терен ќе биде воведена времена измена на режимот на сообраќај, согласно одобрениот сообраќаен проект, информираат од Општина Битола.