По главните се чистат и споредните улици во Битола

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

И во текот на ноќта екипи на јавните претпријатија чистеа низ улиците во градот. Маханизацијата на Нискоградба исчисти и дел од улиците во населбата Баир во Битола. Исто така уторово беше чистена и улица Илинденска и друго улици. Од Нискоградба велат дека и денеска продолжуваат со чистење на споредните и помалите улици и ги повторуваат апелите за неоставање на возилата на улиците, како би можела механизацијата да го чисти снегот.

 

 

Share.