По повод 70 години планинарење трета самостојна изложба на Томе Лисичанец

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

– Пораснав во Битола и во Битола станав планинар, еве веќе 70 години активно се занимавам со планинарството и бидејќи одсекогаш сум сакал моите импресии да ги поделам убавата природа на Балканот со моите пријатели и другари, се занимавав и целото време со форографија, цело време носев и апарат, ова ми е трета самостална изложба со која што одбележувам 70 годишна планинарска активност. Изложбата ја отворивме во Кавадарци, еве сега гостувам и во Битола на мое огромно задоволство, за да ги потсетам и овдешните другари дека јас Битола не ја заборавам и носталгијата за Битола и Пелистер за кои што и отидов на Шумарски факултет никогаш не остана за мене минато, изјави Томе Лисичанец, автор

Share.