По 26. пат „Камера 300“ за аматерски филм

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

По 26. пат во Битола интернационалниот фестивал на аматерски (непрофесионален) документарен филм „Камера 300“. На ова издание во конкуренција беа 53 филмови од кои 32 од Македонија но и од повеќе европски држави, истакна организаторот на фестивалот.

проф. д-р Мишо Нетков како член на жирито истакна дека сите филмови биле со висок квалитет кои биле за конкуренција за професионален филм.

Љупчо Ристески од Прилеп е добитникот на гран при наградата „Плакета Милтон Манаки“.


Врачувањето на наградите беше во рамки на програмата за одбележување на празникот 4ти Ноември.

Share.