„Празник на мимозите“ низ Широк сокак

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Битола годинава е домаќин на караванот на 51-виот Празник на мимозите, кој го организира Општина Хергег Нови, од Црна Гора.
Дефилето на градска музика и мажоретки од Херцег Нови,  денеска низ Широк Сокак.
Граѓаните  имаа можност да видат дел од атмосферата која по Повод празникот на мимозите, се организира секоја година во Херцег Нови.

Херцег Нови е збратимен град со Битола и  ова дефиле е резултат на одличната соработка на локалните самоуправи, особено на градоначалниците на двете општини.

Share.