Пријавување на штети од невремето во Битола

После силните врнежи од дожд и град и невремето кое зафати делови од Општина Битола изминатите денови, Општина Битола ги повикува жителите на општината кои претрпеле штета, да поднесат барање за проценка на штета на шалтерите во Општина Битола.
Во прилог на барањето потребно е да се достави: имотен лист/доказ за сопственост, копија од лична карта и број на трансакциска сметка.
Врз основа на доставените барања, комисијата од Општина Битола, ќе изврши проценка на штетите на терен и документацијата ќе ја достави до надлежните институции.
Барањата можат да се доставуваат од понеделник 14.06.2021 до четврток 17.06.2021 од 08.00 до 16.00 часот, соопштуваат од Општина Битола.
Сподели