Продолжува собраниската расправа за уставните измени

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Пленарната седница на Собранието на Македонија за уставните измени ќе продолжи денеска во 11 часот. Власта и опозицијата со спротивставени ставови. Вчерашната дискусија за предлогот за пристапување кон измени на Уставот според Договорот од Преспа заврши без поголеми поместувања во определбите на пратениците за уставните промени за промена на името. Премиерот Зоран Заев ги повика пратениците што се двоумат да погледнат во иднината и секој пратеник да гласа според својата воља за сигирност, стабилност и економски прсперитет на земјата. Претходно тој повика и на помирување за настаните за случувањата на 27 април во Собранието минатата година.

slobodnaevropa.mk

Share.