Промовирана книгата „Белешки 88 – 014 од Тихомир Стојков

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Во К.Ц. Магаза во Битола се одржа промоција на книгата „Белешки 88 -014“ од авторот Тихомир Стојков. Промотори на книгата беа проф. д-р Александар Прокопиев и арх. Валентин Светозарев.

„Теориски извонредно втемелена, методолошки оригинално и ефектно конципирана, книжевно возбудлива, естетски прочистена и уверлива, оваа книга претставува вистинско ремек дело за архитектурата“, напиша проф. д-р Ферид Мухиќ за оваа книга.

Share.