Прославија 50 години од матурата

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Се собраа да прослават 50 години од матура. Некогашните матуранти од како што ја нарекуваа долната гимназија Брака Миладиновци, се од  генерација 1967/68 година.

Традицијата вели прво на класен час,  а вечерта на прослава.

Се собраа во ресторанот Белведере на заедничка вечера.

Фотографиите ни ги испрати Перица Поповски кој рече дека со едно минутно молчење им оддодоа почит на  школските другари и професори кои веќе не се на овој свет.

Share.