Протест во Битола против промена на името

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ниту една политичка гарнитура нема право да преговара ниту да го менува името на Република Македонија и идентитетот на македонскиот народ, беше посочено вчера од мирниот протест на плоштадот Магнолија во Битола, кој се организира секоја недела напладне под мотото „Доста е партија! Сите за Македонија.“

Граѓаните повикаа на обединетост на македонскиот народ околу националните интереси.

Share.