Протест против високите цени на горивата во БиХ и Црна Гора

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Протестот против високите цени на горивата во Србија што се одржа викендов се „прели“ во Босна и Херцеговина и Црна Гора.

За време на протестите во БиХ беше блокиран патот М 17, а во исто време беа блокирани улици во Сараево, Тузла, Бања Лука и други градови. Протестите се одржаа и во неколку градови во Црна Гора, но немаше застој во сообраќајот.

Поради третото зголемување на цените на горивата оваа година во БиХ, возачите ги запреа автомобилите еден час.Тие рекоа дека прифатлива цена за нив е 1,50 до 1.70 КМ за литар.

Викендов, возачите низ Србија на ист начин го изразија револтот од поскапувањето.

plusinfo.mk

Share.