Против законот за извршители ќе се протестира секоја недела

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Организаторите на протестниот марш против извршителите, најавија дека ќе одржуваат континуирани неделни протести се додека не се промени законот, кој според нив направил своевиден егзодус.

Протестот кој најпрво беше најавен на социјалните мрежи, доби поддршка од Конфедерацијата на синдикалните организации на Македонија, здружението „Гласен текстилец“ и здружението „Но пасаран“.

фото: Фокус

Share.