Протоколот за членство во НАТО денеска влегува во американскиот Сенат

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Протоколот за членство на Северна Македонија во НАТО денеска влегува во процедура во американскиот Сенат, кадешто ќе има сослушување поврзано со пристапувањето на земјава во Алијансата. Истовремено, пристапниот Протокол денеска е на дневен ред и на седницата на Парламентот на Естонија. Се очекува Естонија да биде 17-ттата земја членка на Северно-атлантската алијанса којашто ќе го ратификува Протоколот.

Share.