Птичји грип во Бугарија

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

На фарма за патки во село на севроисток на Бугарија е регистрирана епидемија на птичји грип, соопшти бугарската агенција за безбедност на храна.

Околу фармата е поставена затштитна зона од околу три километри и властите почнале со уништување на живината. Тоа е втора епидемија на птичји грип во селото Стефаново од октомври кога таму беа уништени 10.000 патки.

Share.