Реакција за предлогот на Заев

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

„Предлогот на Заев за инстант закони за системски теми е спротивен на суштината на демократијата, широкиот политички консензус и принципот на поделба на власта, затоа што тој како премиер кажува која личност треба да биде специјален обвинител, со надлежност за цела држава, што е добар закон за обвинителство и кога треба да го изгласа Собранието, што треба да гласа опозицијата“ вака реагираше пратеникот од ВМРО ДПМНЕ Антонио Милошоски.

Share.