Ристов: Промена на законодавството, решение за аерозагадувањето

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

-Ова може да се реши со промена на законодавството, формирање на еколошка група од сите паралментарни групи во Собранието кои што ќе работата на тоа, а доколку се промени законодавството во смисла складирање и дистрибуција на суво дрво до домаќинсвата, ние сметаме дека ќе имаме големо намалувањ на аерозагаденост, вели Мите  Ристов, од  НВО „Геосфера“- Битола.

Share.