Русија против легализацијата на канабисот во Канада

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Русија ја осуди легализацијата на канабисот во Канада како „неприфатлива и лицемерна“ одлука која, според Москва, сигурно ќе предизвика значително зголемување на прометот на канабис кон другите држави.

„Сметаме дека тој закон е во спротивност со меѓународната контрола на дрогата“, оцени руското Министерство за надворешни работи во соопштението што го пренесе руската амбасада во Отава. Канада на 17 октомври стана втората држава во светот која легализираше поседување и користење канабис за „рекреативни цели“.

slobodnaevropa.mk

Share.