САД предупредуваат од можни терористички напади за Велигден во Косово

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Амбасадата на САД во Косово ги предупреди своите државјани на зголемен ризик од терористички напад на Косово, посебно за време на велигденските празници.

Како што стои на сајтот на амбасадата во Приштина, американските државјани треба да бидат повнимателни за време на настаните поврзани со православниот и католички Велигден.

Во предупредувањето се нагласува дека екстремистите продолжуваат да се фокусираат на терористичките локации, трговските центри, баровите, верските објекти и другите „лесни“ мети“.

Предупредувањето е издадено вчера, два дена по апсењето на деиректорот на Канцелариајта за КиМ, Марко Ѓуриќ.

Share.