Сани и Бо кучињата на Барак Обама кои растеа во Белата Куќа

Откако Обама беше избран за претседател на САД тој го исполни ветувањето кон своите ќерки и им подари хипоалергенично куче по името Бо.

Ова куче беше подарок од сенаторот Тед Кенеди во 2009-та година.

Подоцна во 2013 година тие си вдомија уште едно куче од истата раса по име Сани.

Барак Обама е познат како љубител на кучиња, неговото Португалско водно куче е познато по специфичните шепи кои му овозможуваат да биде добар пливач. 

Сподели