Свадбен подарок

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Кралицата Елизабета за свадбата на Хари и Меган им подари куќа на имотот Сандрингем. Куќата припаѓала на семејството Виндзор.

Оваа куќа била резиденција во сопственост на семејството на кралицата Елизабета , сместена во селото Сандрингем, во областа Норфолк.

Целиот имот, заедно со куќата, која кралицата го подарила на Хари и Меган, се простира на над 8.000 хектари, а вклучува и јавен парк од 240 хектари и градина од 24 хектари, која е поврзана со главната куќа, каде што кралицата престојува.

 

Share.