Северна се усогласи со времето во Јужна Кореја

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Северна Кореја ја смени временската зона за да се усогласи со Јужна Кореја по самитот на водачите на двете Кореи, објавија севернокорејските медиуми.

Стрелките на часовниците беа поместени во петокот, во 23.30 часот по локално време, 30 минути нанапред.

Поместувањето на времето е првиот практичен чекор кон обединување на двете Кореи, според севернокорејската агенција КЦНА.

 

Share.