Село во Виетнам во карантин поради коронавирусот

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Место со 10.000 жители во близина на Ханој, Виетнам, е првата локација во оваа земја која целосно е ставена во карантин поради стравувања за ширење на коронавирусот, објави Министерството за здравство на оваа земја.

Откако во селото, кое се наоѓа на 30 километри северозападно од Ханој се потврдени пет случаи на заразата, во Сон Лои е одреден карантин во траење од 20 дена.

Share.