Семејството Ставреви за „Манаки“

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Во хотелот Епинал во Битола ходник посветен на интернационалниот фестивал за филмска камера „Браќа Манаки“. Поставени се фотографии од првото издание на Манаки па до денес. Фотографиите се на битолчанецот Сашо Ставрев како и на неговиот татко Петар Ставрев кој го фотогрфирал фестивалот од неговиот почеток а воедно Ставреви и неуморно посветиле голем дел од нивниот живот на пренесување атмосфера преку фотографијата со цел овековечување на спомените. Делот од поставката во Хотел Епинал е слободна за посета.

Share.