Се обидел да се самоубие во парламентот на Холандија

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Едно лице е повредено откако скокнало или паднало од галерискиот простор во холандскиот Парламент во делот за пратеници додека се одржувала седница, објавија локалните медиуми.

Холандскиот весник „Телеграф“, повикувајќи се на очевидци, пишува дека мажот вознемирено се движел од едната до другата страна на галеријата, потоа нешто врзал на оградата и скокнал од височина од неколку метри.

Друг локален медиум го цитира еден од чуварите во Парламентот, кој изјавил дека мажот се обидел да се обеси.

Share.