Се украсува Битола

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Денеска на плоштадот „Магнолија“ во Битола се украсуваше новогодишната елка.

Од пред извесно време почна и украсувањето на градот со светлечки реквизити. Како и секоја година паркот кај градскиот часовник е украсен, Широк сокак, има украсување на плоштадот „Гоце Делчев“ и повеќето улици низ градот.

Општината објави неколку огласи за набавка на материјали за новогодишно украсување, од кои последниот е објавен денеска.

Share.