Синдикални протести за 1 мај

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ССМ предмалку до Владата  достави проглас за работничките права, откако повеќето синдикати кои денеска протестираа од различни места се сретнаа пред владината зграда.

Претседателот на ССМ пред да го достави прогласот рече дека работниците се потиснати и прифаќаат секакви услови за работа  и порача дека ќе се справат со сите оние кои ги кршат работничките права.

fokus.mk

Share.