Скопје и Куманово најзагадени, Битола денеска со почист воздух

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Според мерните станици на Министерството за животна средина попладневно во Скопје многу високо загадување. Алармантна состојбата и во Центар и во Карпош и Лисиче.

За разлика од таму во Битола денеска во истото тоа време во центарот на Битола мерната станица покажуваше многу ниско загадување со ПМ 10 честичките и ниско загадување со ПМ 2,5 честичките.

А во индустрискиот дел на Битола ниско загадување со ПМ 10 честичките.

Од другите градови во Македонија високо загадување денеска има и во Куманово.

 

Share.