Случаи на заболени од коронавирусот во Франција, Канада и САД

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Во Франција три лица се забволени  од  вирусот и пациентите се во тешка состојба. Вирусот веќе пристигнал и во Велика Британија. 45 годишен Британец во тешка состојба е сместен во изолиран оддел во една болница.

Британските власти се во потрага и по 2 илјади други лица кои во последно време патувале во Кина, за да се провери дали евентуално и некој од нив е инфициран.

Еден случај е потврден и во Австралија. А во Кина бројот на жртви од вирусот достигна 41,а вкупно се инфицирани 1287 лица.

Прв случај на новиот коронавирус е потврден во Канада, соопшти Владата на земјата.
Медиумите јавуваат и за  втор  случај  на  заболен  од  новиот  коронавирус  во  САД.

 

Share.