Снег во Босна и Херцеговина

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Балканските медиуми пишуваат за снегот кој денеска падна во Босна и Херцеговина.

Како што соопшти Федералниот хидрометеоролошки завод на Босна и Херцеговина на Прокошкото Езеро и на планината Влашиќ падна првиот снег оваа година и тоа само еден ден по почетокот на  календарската есен.

Езерото се наоѓа на 1 636 метри надморска височина, а снежната покривка е околу 5 сантиметри.

 

Share.