Снежно невреме во САД, петмина загинати и преку 600 сообраќајки

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Снежните врнежи и ниските температури предизвикаа хаос на патиштата во американската држава Мисури.

Во текот на изминатите два дена, на автопатите во државата се случија повеќе од 700 сообраќајни незгоди.

Во најголемата сообраќајна несреќа на меѓудржавен автопат беа вклучени повеќе од 100 автомобили.

Медиумите јавуваат и за пет загинати лица.

Share.