Собрани примероци од Дума

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Организацијата за забрана на хемиско оружје (ОПЦВ)  соопшти дека тимот на нејзините инспектори го посетиле сирискиот град Дума каде се собрани примероци за истрага за наводен хемиски напад пред две недели.

Во соопштението на Организацијата се наведува дека тимот посетил една од локациите во Дума дека собрал примероци за анализа за да направи истрага.

Share.