Состанок на СБ на ОН за Ерсуалим

0
307

Советот за безбедност на Обединетите нации денеска ќе одржи итен состанок по повод одлуката на американскиот претседател Доналд Трамп да го признае Ерусалим за главен град на Израел. Осум земји кои се противат на овој американски потег побараа седница на Советот, како и извештај од генералниот секретар Антони Гутереш. Тој изјави дека прашањето за Ерусалим мора да биде решено со директни израелско палестински преговори.

https://www.slobodnaevropa.mk