Состојбата и анализите со малигните неоплазми во Битола и регионот

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Последните податоци на Центарот за јавно здравје-Битола околу состојбите во повеќе области од здравствен аспект, беа пред советниците на седницата на Советот. Медиумите исто така пишуваа за темите со квалитетот на водата, но и за заболувањата, особено малигните. Директорката на центарот изрази жалење што тие податоци во јавноста беа погрешно интерпретирани.

 

Share.