Со Благој Тасевски од групата „Мадригали“

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Во оваа емисија „Два пати исто, но сепак различно“  со еден од членовите на битолската група „Мадригали“ Благој Тасевски.

Во емисијата тој зборува за формирањето на групата и популарноста што ја уживале. Почетоците на „Мадригали“ се некаде 1972-73 година, а тој се приклучил кон групата во 1975 година.

Вели дека во групата продефилирале скоро сите музичари, но најголема попуаларност имала во таа петторка кога биле тие од 1975 до 1980 година, тој, Бале, Драган Каранфиловски-Бојс, Миле Шерденковски, Томе Ѓоргиевски и Цане Николовски.

Создавале музика и тогаш на југословенско ниво посигнале значителни резултати на музиката сцена, освојувале награди.

Share.