Со Драган Балтовски во Два пати исто, но сепак различно

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Во оваа емисија со битолчанецот Драган Балтовски, кој некогаш свирел во неколку битолски групи, а сега живее во Белград.

Кон крајот на шеесеттите и почетокот на седумдесетите години со неколкумина битолчани свиреле по игранки, во офицерскиот дом, а групата им се викала „Пламени јазици“.

Ентузијазмот бил многу голем, а техничките можности мали, но ги надминувале заради љубовта кон музиката и желбата да прават добри забави, свирејќи музика од тогаш светски познатите музичари.

 

 

Share.