Со Ковачевски за инвестициите во ЕСМ и РЕК

Денес со генералниот директор на АД ЕСМ Васко Ковачевски разговаравме за потпишаниот Меморандум во Владата за гасна централа во Грција, за инвестициите во обновливи извори на енергија ( проектот за топлификација на Битола, фотоволтаиците во РЕК Битола како и за проектот Чебрен). Го прашавме Ковачевски и за состојбата на производство во АД ЕСМ и РЕК Битола.

 

Сподели