Со Лазе во „Два пати исто, но сепак различно“

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Во оваа емисија разговаравме со еден голем вљубеник во музиката. Гостин е Лазе Николовски познат во Битола како Лазе 105.

Со него зборуваме за почетоците на неговото музичко радио едно од првите приватни радија.

Во 1991 година на ден Св. Никола во етерот беше пуштен сигналот на ова радио со првата детска емисија „Наташа од трето три“.

На почетокот главно се емитуваше македонска и српска народна музика, односно  онаква музика каква што сакале слушателите, вели тој.

 

 

Share.